ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

"ΜΠΕΛΟΣ" ΕΝΙΠΠΕΑΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΥΚΕΩΝ 5 - 4

Με σκορ 5-4 ηττήθηκε ο Αχιλλέας Συκεών στο τοπικό ντέρμπυ με τον γειτονικό Ενιππέα. Οι Μυρμιδόνες παρατάχθηκαν με τρείς πολύ σημαντικές ελλείψεις στην σύνθεση τους αφού έλειπε ο Ντίνος Καρακώστας, ο Ηλίας Παπαβαίτσης και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, σε αντίθεση με τον Ενιππέα που δεν είχε απουσίες.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία το κινήσεων, αλλά οι παίχτες του Αχιλλέα με τον Νίκο Λιάπη σε μια αντεπίθεση πέτυχαν τέρμα το οποίο ακυρώθηκε από λάθος υπόδειξη του βοηθού ως οφσάιτ. Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 15ο λεπτό ο Ενιππέας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και στο 20ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα του με πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή. Οι Μυρμιδόνες απάντησαν αμέσως στο 23ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Νίκου Λιάπη, ενώ στο 30ο λεπτό ο Γκόβαρης έκανε το 3-1 για τον Ενιππέα. Από την στιγμή εκείνη και μετά οι Μυρμιδόνες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και με δύο απανωτά γκολ (35ο κ΄ 38ο λεπτό) έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Νίκος Λιάπης εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία κάθετη πάσα του Θοδωρή Αργύρη και αφού πέρασε σαν σταματημένο τον αντίπαλο του (Μαντές) μείωσε σε 3-2, ενώ αμέσως μετά ήταν ο Νίκος Λιάπης σε ρόλο δημιουργού και ο Ντίνος Μυλωνάς σε ρόλο εκτελεστή, ισοφαρίζοντας σε 3-3, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μυρμιδόνες συνέχισαν να επιτίθενται και πολύ γρήγορα στο 50ο λεπτό πήραν κεφάλι στο σκορ με απευθείας φάουλ που εκτέλεσε ο Παντελής Λιάπης. Μετά το 3-4 οι παίκτες του Γιάννη Μαντέ έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, και ο Ενιππέας ανέκτησε την πρωτοβουλία τον κινήσεων χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι σημαντικό. Τότε ανέλαβε δράση ο Διαιτητής Μπέλος και ο ένας εκ των βοηθών του. Ήταν το 80ο λεπτό της αναμέτρησης και σε μια επίθεση τους οι παίχτες του Ενιππέα πήραν την μπάλα από καταφανέστατη θέση οφσάιντ, που δεν υποδείχθηκε από τον βοηθό, παρόλα αυτά ο αριστερός μπακ του Αχιλλέα, Αβραμόπουλος κατάφερε να κερδίσει την μπάλα, όμως ανακόπηκε με φάουλ που αυτή τι φορά δεν υπέδειξε ο Διαιτητής Μπέλος και στην συνέχεια της φάσης ο Ενιππέας ισοφάρισε σε 4-4. Με τον τρόπο αυτό η ομάδα της Ιτέας κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι που μέχρι εκείνη την στιγμή φαινόταν χαμένο. Το έργο όμως του Διαιτητή Μπέλου δεν είχε τελείωση ακόμα. Ο Θοδωρής Αργύρης ντρίπλαρε διαδοχικά δύο αντιπάλους του, μέσα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων ο ένας εκ των οποίων τον ανέτρεψε και ο απαράδεκτος διαιτητής της αναμέτρησης έκανε το κορόιδο και δεν υπέδειξε το καραμπινάτο πέναλτι. Παρόλα αυτά ο κ. Μπέλος δεν είχε δώσει ακόμα την χαριστική βολή. Έτσι στο 92ο λεπτό οι παίχτες του Ενιππέα επιχείρησαν ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή των Μυρμιδόνων, ο Γιώργος Κουτσουμπέης απέκρουσε και ο Σάκης Τοπτσής που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, πριν γίνει το σουτ, πήρε το ριμπάουντ και έκανε το τελικό 5-4.
Με αυτό τον τρόπο ο Διαιτητής Μπέλος και ο βοηθός του, διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα και έκαναν δώρο στον Ενιππέα ένα παιχνίδι που ήταν ανήμπορος να κερδίσει μόνος. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο τέλος του παιχνιδιού ο κ. Μπέλος ρωτήθηκε για το πέναλτι και απάντησε ότι το λάθος αυτό το ισοφάρισε αφού στο 94ο λεπτό δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ενιππέα. Συγχαρητήρια κύριε Μπέλο....!!!
Περνώντας στην κριτική των ομάδων θα θέλαμε να πούμε πως ο ελλιπής Αχιλλέας Συκεών απέδειξε μέσα στο γήπεδο, γιατί βρίσκετε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο μετά το 3-4 υποχώρησε αδικαιολόγητα. Από την άλλη ο Ενιππέας είναι μια ομάδα με καλή φυσική κατάσταση που έχει στις τάξης της, ένα πολύ σπουδαίο παίχτη, τον Γκόβαρη αλλά πέραν αυτού τίποτα το σπουδαίο και εδώ ίσως, οι γείτονες μας, θα έπρεπε να σκεφτούν πολύ σοβαρά τις κινήσεις τους ενόψει της ανόδου στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία.-
Σύνθεση Αχιλλέα Συκεών: Κουτσουμπέης, Αβραμόπουλος, Τσιώρας Π., Τσιώρας Δ., Λιάχανος, Λιάπης Π., Γκούλιος, Μυλωνάς, Αργύρης, Ντερβίσι, Λιάπης Ν.

Για να δείτε το 1ο γκολ του Νίκου Λιάπη πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: