ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.......!!!

Βράζουν στην Συκεώνα με την διαιτησία της κα Κουκούλη στο Κυριακάτικο ντέρμπι (02.10.2011) με την Απιδιά στο γήπεδο του Παλιουρίου.
Η διαιτητής του αγώνα με λανθασμένη απόφαση της στο 93ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Απιδιά και στέρησε την νίκη από τον Αχιλλέα Συκεών.... αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Στην πρεμιέρα της Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καρδίτσας η γηπεδούχος ομάδα της Απιδιάς υποδέχθηκε τον Αχιλλέα Συκεών στο γήπεδο του Παλιουρίου.
Η ομάδα της Απιδιάς ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ στο 30ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου όταν μετά από εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και μετά από καραμπόλα της μπάλας μέσα στην μικρή περιοχή, κατέληξε σε παίκτη της γηπεδούχου που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.
Με το σκορ αυτό έληξε το πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο οι Μυρμιδόνες μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή, πιέζοντας ασφυκτικά για την ισοφάριση. Πράγματι στο 58ο λεπτό ο Παναγιώτης Παπαβαΐτσης με μπαλιά 30 μέτρων έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον γηπεδούχων, τον Ανδρέα Παπακωνσταντίνου που με κούρσα σχεδόν από το κέντρο πέρασε τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα των Απιδιωτών. Το σκηνικό της πίεσης συνεχίστηκε από τους Μυρμιδόνες με τους γηπεδούχους φανερά καταβεβλημένους, να απειλούν πλέον μόνο με τα στημένα και έτσι δεν άργησε να έρθει και το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων. Ήταν το 71ο λεπτό όταν ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου πήρε την μπάλα λίγο πιο πάνω από την γραμμή του κέντρου και αριστερά, είκοσι μέτρα μακριά από την γραμμή της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, με διαδοχικές ντρίπλες άδειασε δύο αντιπάλους και με δεξί σουτ που εξαπέλυσε έστειλε την μπάλα στο ΓΑΜΑ της εστίας, του ανήμπορου να αντιδράσει Απιδιώτη τερματοφύλακα. Ήταν ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, από αυτά που βλέπουμε στα "χάϊ λάιτ" του Champion's League και είναι πραγματικά κρίμα που δεν καταγράφηκε από τον τηλεοπτικό φακό. Θα μείνει όμως χαραγμένο για πάντα στην μνήμη όλων των "τυχερών" που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Λίγο αργότερα (85ο λεπτό) ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου εκμεταλλευόμενος ωραία σέντρα του Χρήστου Χήρα, σκόραρε για τρίτη φορά στην αναμέτρηση, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ, του νεαρού και άπειρου βοηθού Π. Κουκούλη, που έλεγχε την περιοχή των γηπεδούχων.
Με το σκορ στο 1-2 υπέρ του Αχιλλέα Συκεών φτάσαμε στις καθυστερήσεις τις αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 93ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν κόρνερ με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα Θανάση Στεργιούλη, ο οποίος ταυτόχρονα δέχτηκε χτύπημα στον αστράγαλο από επιθετικό της γηπεδούχου ομάδας. Με την μπάλα στα χέρια του, σωριάστηκε στο έδαφος χωρίς αυτή να του πέσει. Η διαιτητής κα Κουκούλη δεν έδωσε το καταφανέστατο φάουλ, ως όφειλε, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο έγκλημα που επακολούθησε.
Όταν σηκώθηκε ο τερματοφύλακας, η κα Κουκούλη του ζήτησε την μπάλα, στην συνέχεια και εντός της μικρής περιοχής και χωρίς να διευκρινίσει τι έκανε έδωσε την μπάλα σε επιθετικό παίχτη της Απιδιάς και είπε "παίζετε", προφανώς έδωσε "ελεύθερο διαιτητή" και περίμενε από τον Απιδιώτη να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα (fair play το λένε στην Απιδιά). Ο παίχτης της γηπεδούχου πήρε το δώρο της κα Κουκούλη και έστειλε την μπάλα με βολέ στα δίχτυα του Αχιλλέα Συκεών. Επακολούθησαν σκηνές ¨απείρου κάλους¨ με την διαιτητή του αγώνα να μένει "κόκκαλο" για δύο ολόκληρα λεπτά χωρίς να ξέρει τι να κάνει. Οι παίχτες του Αχιλλέα Συκεών έχουν πέσει πάνω της διαμαρτυρόμενοι, μπας και την ξυπνήσουν από το "ακαριαίο λήθαργο", οι Απιδιώτες δεν πανηγυρίζουν γιατί θεωρούν πως η διαιτητής θα δείξει επανάληψη. Περνούν άλλα πέντε λεπτά και επιτέλους της έρχεται η επιφοίτηση του "Αγίου Πνεύματος",...... φεύγει από την περιοχή και πάει να συμβουλευτεί τον γηραιότερο βοηθό κ. Σ. Χαβαλέ, ο οποίος της λέει να δείξει σέντρα, πράγμα που κάνει αμέσως, παρά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των Μυρμιδόνων ποδοσφαιριστών, που την προέτρεπαν να κάνει επανάληψη του "ελεύθερου διαιτητή". Μετά την σέντρα παίχτηκε ακόμα ένα λεπτό ποδόσφαιρο και η κα Κουκούλη σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης.
Ο αρχηγός των Μυρμιδόνων Δημήτρης Τσιώρας υπέγραψε με επιφύλαξη το Φ.Α. αναφέροντας όλα τα παραπάνω με παρατήρηση στο Φ.Α. Η διαιτητής του αγώνα, προφανώς ευρισκόμενη ακόμα σε σύγχυση δεν απαντά, όπως όφειλε, επί του Φ.Α., στις έγγραφες παρατηρήσεις του Αρχηγού της Συκεώνας, υποπίπτοντας σε ένα ακόμα παράπτωμα.
Το Mirmidon's Club επικοινώνησε με παράγοντα της Ελληνικής Διαιτησίας στην Αθήνα και έθεσε υπόψη του, όλα τα παραπάνω ζητώντας ταυτόχρονα και την άποψη του για τα όσα συνέβησαν.
Σε αυτή την περίπτωση, μας είπε ο Αθηναίος παράγοντας της Ελληνικής Διαιτησίας, η διαιτητής του αγώνα, αφού δεν υπέδειξε φάουλ υπέρ του τερματοφύλακα, ορθός στη συνέχεια υπέδειξε "ελεύθερο διαιτητή", πλην όμως αυτό έπρεπε να εκτελεστεί εκτός της μικρής περιοχής και σε σημείο μέσα στην μεγάλη περιοχή, κοντά στο χώρο που έπεσε ο τερματοφύλακας, έστω και επί της γραμμής της μικρής περιοχής.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τέτοιες περιπτώσεις, ο διαιτητής ακόμα και αν υπέδειξε την εκτέλεση του ελεύθερου διαιτητή μέσα στην μεγάλη περιοχή, πρέπει να εξασφαλίσει ότι από την άμεση εξέλιξη της φάσης δεν θα μπει γκολ, μπαίνοντας, αν χρειαστεί, αυτός ανάμεσα στην μπάλα και το τέρμα. Στην περίπτωση μας όμως, αφού αυτό δεν έγινε, έπρεπε να μην κατακυρωθεί γκολ και να δοθεί επανάληψη της φάσης καταστώντας σαφές προς όλους ότι δεν επιτρέπεται η επίτευξη τέρματος. Στην παρούσα κατάσταση, μας είπε, είναι προφανές, πως έχουμε Αλλοίωση Αποτελέσματος από την μεριά της διαιτητού και αφού όλα τα παραπάνω γράφτηκαν από τον Αρχηγό της φιλοξενούμενης ομάδας στο Φύλλο Αγώνα, το οποίο υπογράφτηκε με επιφύλαξη, πρέπει το αρμόδιο όργανο (Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης) να καλέσει την διαιτητή για να δώσει εξηγήσεις, για όλα τα παραπάνω. Εφόσον διαπιστωθούν από την Επιτροπή οι παραβάσεις, πέρα από την προβλεπόμενη τιμωρία της διαιτητού, θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση στο Δ.Σ. της Ένωσης, θέμα για επανάληψη του αγώνα από το 93ο λεπτό και μέχρι πέρατος των καθυστερήσεων, ξεκινώντας από την εκτέλεση του "ελεύθερου διαιτητή".
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mirmidon's Club η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣ Καρδίτσας, κάλεσε για εξηγήσεις την κα Κουκούλη η οποία αποδέχθηκε όλα τα παραπάνω λέγοντας όμως πως υπέδειξε το ελεύθερο διαιτητή εντός της μεγάλης και λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Μετά από την εξέλιξη αυτή αναμένεται εντός της  εβδομάδος η απόφαση της ΕΠΣ Καρδίτσας.-

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να σας πω ρε Παλικάρια. Αντί να τα βάζεται με τους αντιπάλους για το Fair Play επιτιθεσται σε μια διαιτητή που το μόνο λάθος της ήταν ότι δεν περίμενε ότι οι άλλοι δεν θα το τηρήσουν.

mirmidon είπε...

Άκου φίλε πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Το ότι η διαιτητής έκανε λάθος είναι 100% διαπιστωμένο.... και το γράφουμε όχι γιατί είμαστε ειδήμονες σε θέματα διαιτησίας αλλά γιατί πολύ απλά πριν το γράψουμε, πήραμε την γνώμη τριών ανθρώπων της Ελληνικής Διαιτησίας σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και αν είσαι στο χώρο της διαιτησίας της Καρδίτσας θα το ξέρεις σίγουρα αφού την Δευτέρα στην συνάντηση των διαιτητών ξεκαθαρίστηκε από τους υπεύθυνους τηε Επιτροπής Διαιτησίας της Καρδίτσας. Εάν όμως είσαι ένας απλός φίλαθλος που θεωρεί ότι άδικα γράφουμε αυτά που γράφουμε, τότε κάνε το πολύ απλό και ρώτα ένα διαιτητή από την Καρδίτσα για να μάθεις τι τους είπαν για το θέμα αυτό στην συνάντηση της Δευτέρας (03-10-2011).
Σε κάθε περιπτώση όμως, εκείνο που δεν καταλογίζουμε στην διαιτητή του αγώνα είναι ο δόλος, για τον βοηθό που την συμβούλεψε να δείξει σέντρα όμως δεν βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά.-

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν ναι είμαι ένας απλός φίλαθλος. Λες ότι δεν καταλογίζεται δόλος αλλά από την άλλη μιλάτε για χειρουργείο. Τέλος πάντων να σας συγχαρώ γενικά για την προσπάθεια που κάνεται με το site και το ενδιαφέρον σας για τον Αχιλλέα. Καλή άνοδο.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν ναι είμαι ένας απλός φίλαθλος. Λες ότι δεν καταλογίζεται δόλος αλλά από την άλλη μιλάτε για χειρουργείο. Τέλος πάντων να σας συγχαρώ γενικά για την προσπάθεια που κάνεται με το site και το ενδιαφέρον σας για τον Αχιλλέα. Καλή άνοδο.

mirmidon είπε...

Ευχαριστούμε φίλε για τα σχόλια σου... πάντα είναι ενδιαφέρον για εμάς να συζητάμε με φιλάθλους που διαβάζουν και σχολιάζουν τις αναρτήσεις μας, χωρίς να έχει σημασία αν συμφωνούν ή αν διαφωνούν με τις απόψεις μας.
Να είσαι πάντα καλά..!!!